.
Het CvK heeft als taak de materiële en financiële voorwaarden voor het functioneren van de gemeente te scheppen en te onderhouden. Dit gebeurt o.a. door het faciliteren van de erediensten en het in stand houden van de predikantsplaats, van het kerkgebouw, van De Ark en de pastorie, inclusief bijbehorende grondzaken.
Inkomsten worden gewonnen uit collecten tijdens de erediensten, giften en een aantal financiële acties onder de gemeenteleden. De grootste actie is de Actie Kerkbalans die jaarlijks in januari wordt gehouden.
Hoofdrekeningnummer NL18 RABO 0373 7337 47
Collectebonnen NL71 RABO 0373 7337 63
Kerkbalans NL15 RABO 0373 7338 01
Solidariteitskas NL93 RABO 0373 7337 55
Najaarsactie NL49 RABO 0373 7337 71
Paascollecte NL96 RABO 0373 7737 98
De Ark NL62 RABO 0373 7338 28
Diaconie en ZWO NL21 RABO 0361 8659 37
RSIN/Fiscaalnummer kerk 824115405
Kamer van Koophandel 76440265
Een tweejaarlijks evenement waarin gemeenteleden diensten aanbieden die andere kunnen kopen. Naast een mooie bron van inkomsten biedt de veiling waardevolle contactmomenten: elkaar ontmoeten met een kwinkslag.
Kerkauto
Wie met de auto gehaald wil worden om een kerkdienst bij te wonen, kan contact opnemen met Tejo Vink, 0186-662314.
Kosters
Een team van vijf gemeenteleden zorgen volgens rooster voor de praktische zaken die rond een kerkdienst moeten worden geregeld.
Drukkerij
Om zoveel mogelijk mensen te bereiken worden ons informatieblad In Eendracht en de jaarlijkse Informatiegids op papier aangeboden aan mensen die niet beschikken over internet. De drukkerij is in handen van een echtpaar uit de gemeente.
Beeld- en geluidvoorziening
Gemeenteleden nemen tijdens de eredienst plaats achter de knoppen en schakelen tussen de diverse microfoons en bedienen tevens de camera. Dankzij onze beeld en geluid mensen kunnen de erediensten live worden gevolgd of later worden teruggekeken.
Kerkdienst gemist
Gemeenteleden die niet bij een dienst aanwezig kunnen of willen zijn, kunnen de dienst online volgen op, ook is het mogelijke diensten daar terug te kijken.
Oppasdienst
Elke zondagmorgen is er oppas voor kinderen tot 4 jaar, vanaf een kwartier voor aanvang van de eredienst. Contactpersoon is Ilona Schilperoord. Kinderen vanaf 4 jaar mogen naar de kindernevendienst.
Collecten
Wie voor eigen gemak, veiligheid of om de fiscus te kunnen bewijzen giften aan kerk en diaconie te hebben geschonken liever geen geld in de collectezakken doet, kan gebruik maken van collectebonnen van € 0,50 voor een minimumbedrag van € 20,00. De collectebonnen kunnen worden besteld door middel van een bankoverschrijving. De collectebonnen worden op aanvraag na betaling thuis bezorgd.
Koffiedrinken na de dienst
Na de zondagse eredienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten in De Ark, onder het genot van een kopje koffie of thee.
Schoonmaakploeg
Een grote groep dames verzorgt de schoonmaak van kerk en Ark volgens een rooster dat gemaakt wordt door een gemeentelid. Naast de reguliere schoonmaak wordt er met regelmaat een grote schoonmaak georganiseerd.
Tuinploeg
Een grote groep heren verzorgt de tuin rondom de kerk volgens een rooster dat gemaakt wordt door een gemeentelid.
Groene kerk
Een commissie van vijf gemeenteleden houdt zich bezig met verduurzaming. De Eendrachtskerk is aangesloten bij “Groene Kerken“, een organisatie die stappen wil zetten op het gebied van duurzaamheid, sociale rechtvaardigheid en het vergroenen van de eigen gemeenschap.
Commissie Beheer De Ark
Bestaat uit zeven personen waarvan er drie zijn belast met het dagelijks beheer van De Ark. Zij dragen zorg voor de agenda, inkoop en contacten met de huurders.
Salarisadministratie
De penningmeester van het College van Kerkrentmeesters is verantwoordelijk voor de betaling van de salarissen.
Ledenadministratie
De Eendrachtskerk maakt gebruik van een geautomatiseerde leden- en financiële administratie. De ledenadministrateur is de spil van het ledenregistratiesysteem. Hij is verantwoordelijk voor het onderhoud en beheer van de gegevens van de geregistreerde leden.
Archief
Een gemeentelid zorgt voor de archivering van de vele documenten, zowel op papier als digitaal.
Digitale communicatie
Voor de digitale communicatie heeft de Eendrachtskerk een eigen website en een aantal facebookpagina’s. Het beheer van de website is in handen van twee gemeenteleden die de website zo actueel mogelijk houden. Een aantal gemeenteleden beheert de diverse Facebook pagina’s van de Eendrachtskerk: